Moje dziecko spało w soczewkach co przyczyniło się do pojawienia się stanu zapalnego rogówki... To dobrze, że ufasz swojemu synowi i uważasz go za odpowiedzialnego młodego człowieka !Alicja123 pisze: ↑24 kwietnia 2018, 11:04 Moje dziecko ma 10 lat i już nosi soczewki kontaktowe oczywiście nie codziennie , tylko wtedy kiedy są mu niezbędne. Odwiedziłam spoko okulistów -większość z nich odradzała,ale w końcu jedna , młoda pani okulista wytłumaczyła mi dlaczego inni odradzają. Bo młody wiek,dziecko się rozwija, zapomni zdjąć, nie zadba o nie jak trzeba itd. itp. Jednak po dłuższej konwersacji doszliśmy, że syn jest dość odpowiedzialny do ich noszenia,nie ma żadnych przeciwwskazań (ani wiek,ani sport..... ). Pomogła mu kilka razy założyć i zdjąć by mógł się przyzwyczaić i zobaczyć czy aby na pewno chce nosić. Poczytałam tez sporo na różnych forach i wiem ,że nasz wybór co do ich noszenia jest słuszny a moje dziecko jest szczęśliwe.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }