moze to byc spowodowane tym, ze jak patrzysz blisko oczy ida w dol i soczewka nieco podchodzi do gory, przez co moze byc taki efekt, zwlaszcza przy wiekszych mocach bez wzgledu na rodzaj soczewek. Ale to osobnicza sprawaSol pisze:Patrz? daleko to widz? idealnie ale jak ju? patrz? blisko to obraz mi si? rozmywa
witam po przerwieMalla pisze:Czemu nie poprosi?e? o inne, tylko o Optixy?
Jakie soczewki ci pomog?y bardzo prosz? o odpowied?Sol pisze:Jak mia?am Optixy te? oczy zachodzi?y mi mg??. Po zmianie na inne soczewki jestem bardziej zadowolona
mnie w optixam jest te? bardzo dobrze nic nie boli nie piecze i w og??le super ale moje oczy ich nie trawi? i mg?awi? gubi? ostro?? - ale skoro dobrze ci w optixach zwyk?ych to N&D te? b?d? dobrejulik2k pisze:a na jakie zmieni?a?? A oczy zachodzi?y mg?? na d?ugo czy by?o tak ?e jak mrugn??a? to wszystko wraca?o do normy? Ja w?a?nie nosze TYLKO Optixy i jest mi w nich dobrze. Nic nie k?uje, wszystko ok. Zastanawiam sie czy nie prze?uci? si? na night&day ale to juz inny w?tek.
odstaw na chwile soczewki (wszystkie), obserwuj oczy, i moim zdaniem daruj sobie optimy bo mamy teraz taki wybor zdrowszych soczewek ze na pewno sie na cos zdecydujesz. Noszenie optim w tych czasach to troche jak granie na Atari albo Pegaususie kiedy mamy Xboxy i PS3.Sol pisze:Zmieni? soczewki na nowe tzn miesi?czne, wr??ci? do Optix??w czy chodzi? w tych do tko?ca tych 3 m-cy a potem kupi? nowe 1 m-czne.?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }